مطالبات عمومی کارمندان از وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری
✍نوری نظری طبا
به گزارش پیام گو – دانشگاه مرکز سعادت و در مقابل، شقاوت یک ملت است . از دانشگاه باید سرنوشت یک ملت تعیین شود. دانشگاه خوب یک ملت را سعادتمند می کند و یک دانشگاه غیراسلامی(دانشگاه بد) یک ملت را به عقب می زند.
نوری نظری طبا یکی از کارمندان وزارت علوم در مصاحبه با آقای مازیار خویشوند ابراز داشتند: این فراز از سخنان بنیانگذارکبیر انقلاب اسلامی به خوبی اهمیت و جایگاه دانشگاه و شاغلین آن را نمایان می سازد و از آن منظر حائز اهمیت است که دانشگاه، به مرکز سعادت یک جامعه و یک ملت تفسیر شده است. در راستای نیل بسوی سعادت و تعیین سرنوشت یک ملت، باید شرایط و زیرساخت های مورد نیاز در این کارخانه ی انسان سازی برای کارکنان شاغل در دانشگاه ها مهیا گردد.با این حال با نگاهی به گذشته و طوفان های سهمگین تبعیض و انحصار 8 ساله در وزارت علوم، بعنوان نماد آموزش عالی کشور میتوان چنین استنباط نمود که عدم اهمیت به جایگاه والای کارکنان، با ایجاد بی انگیزگی و رخوت همراه بوده است که شایسته است اصلاحی اساسی در این راستا صورت پذیرد.
ایشان ابراز داشتند در وزارت علوم دو قشر از کارکنان( هیات علمی و غیرهیات علمی) برای سربلندی این وزارت خانه از هیچ کوششی فروگذاری نمی کنند که البته اعضای غیرهیات علمی سالهاست با انواع محدودیت ها، مورد بی مهری قرارگرفته و از حداقل رفاهیات محروم بوده اند با این حال شاید یکی از مهمترین مطالبات کارمندان غیرهیات علمی دانشگاه های کشور( یاوران علمی) از وزیر علوم، عدالت در نظام پرداخت های مرتبط با حقوق و مزایا باشد.
آقای نظری طبا با بیان اینکه دو مشکل اساسی در وزارت علوم بیش از همه چیز تبعیض آمیز بنظر می رسد که یکی از این موارد محدودیت های آییننامه ای مرتبط با خدمات ارایه شده به یاوران علمی می باشد.ایشان عدم اعمال مدرک و تبدیل وضعیت و اجرای آن در دانشگاه ها، محدودیت های ادامه تحصیل و ممانعت از ارتقا شایسته آنها، عدم ارتقا آنها به هیات علمی، عدم ارائه پست های سازمانی در سطح میانی و پایه ، محدود نمودن یاوران علمی با تعیین حداقل و حداکثر مدرک تحصیلی، عدم بکارگیری و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی با سابقه و توانمند، عدم ایجاد هیات اداری کارمندان وزات عتف و عدم بکارگیری یاوران علمی در هیات امنا، کمیسیون های دایمی و دیگر هیات های تصمیم گیر و تصمیم ساز وزارت عتف را از بارزترین محدودیت های آیین نامه ای اعمال شده برای یاوران علمی قلمداد نمودند.
ایشان افزودند: در پیوست یک دستورالعمل نحوه تشکیل و وظایف هیات اجرایی منابع انسانی موضوع بنده ۸ ماده یک آیین نامه استخدامی اعضای غیرهیات علمی محدودیتهای شدیدی در راستای بکارگیری کارمندان جهت عضویت در ترکیب هیات اجرایی منابع انسانی وجود دارد که عملا عضویت آنها را تقریبا به صفر می رساند.
این فعال فرهنگی یکی دیگر از مشکلات اساسی یاوران علمی در وزارت عتف را عدم ارائه خدمات رفاهی متناسب با ۸۰ درصد خدمات ارائه شده به اعضای هیات علمی دانستند؛ ایشان ابراز داشتند عدم ایجاد قراردادهای بیمه ای به صرفه، محدود نمودن تسهیلات نقدی و غیرنقدی و عملا حذف آن از دانشگاه ها، عدم امتیازات خرید با تخفیف، عدم رسیدگی به امور مربوط به سلامتی جسمی و روحی کارمندان، عدم اعطای وام ها و تسهیلات رفاهی به صرفه و عدم کمک هزینه های خرید یا ساخت مسکن از بارزترین مشکلات در حوزه ارائه خدمات رفاهی می باشد.
ایشان در ادامه افزودند: بصورت مصداقی در راستای ساخت یا خرید مسکن به یاوران علمی هیچ سازوکار عملی وجود ندارد و عملا هیچ گونه خدماتی در این راستا به کارمندان ارائه نمیشود سقف وام ۳۰ میلیون تومان برای یاوران علمی و سقف وام بعضا تا یک میلیارد تومانی برای اعضای هیات علمی یکی از تبعیض های آشکار و انحصارطلبانه ای است که شدیدا بارها و بارها نکوهش شده و عملا باعث نادیده گرفتن یاوران علمی و بی انگیزگی آنها در دانشگاه ها شده است.
آقای نوری نظری طبا افزود: راهکار عملی برای ایجاد عدالت در وزات عتف و رفع اکثر موانع، ابطال و بازنویسی آیین نامه استخدامی یاوران علمی متناسب با آیین نامه استخدامی اعضای هیات علمی و متناسب با ۸۰ درصد از امتیازات آنها در راستای نظام های پرداخت، ارائه خدمات رفاهی و رفع محدودیت های آیین نامه ای مرتبط می باشدکه متاسفانه در دوره قبل و در زمان تصدی وزیر سابق محدودیتهای ارتقا کارمندان بیشتر شد و از هر نظر عرضه را برای پیشرفت یاوران علمی مسدود نمودند.
ایشان در نهایت انتظار همگانی کارمندان و یاوران علمی وزارت عتف را رفع تبعیض های موجود با نگاهی مبتنی بر عدالت محوری دانستند و امیدورانه، نگاه جناب آقای دکتر زلفی گل وزیر محترم علوم را نسبت به مطالبات یاوران علمی مثبت و مطلوب ارزیابی نمودند.
از جناب آقای مازیار خویشوند به جهت تهیه این مصاحبه کمال تشکر و قدردانی را دارم و امیدوارم صدای مظلومیت 85 هزار نفر کارمند وزارت علوم به گوش مسئولین امر برسانند.