بیانیه جنبش اصیل اسلامی (الدعوه الاسلامیه سابق) به مناسبت تشکیل پنجمین اجلاسیه مجلس نمایندگان و تشکیل قریب الوقوع انتخابات ریاست جمهوری و تشکیل هیات وزیران در کشور عراق
بسم الله الرحمن الرحیم
(يا ايها الذين امنوا اتقوا الله وقولوا قولا سديداً) سوره مبارکه النساء
ای کسانی که ایمان آورده اید از خدا پروا کنید و سخنان درست بگویید.
سلام علیکم ورحمت الله وبرکاته
به گزارش پایگاه خبری پیام گو : عراق عزیز ما در ماه های گذشته حوادث سخت و پیچیده ای را پشت سر گذاشته است که بارزترین آن اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی اخیر بود که در مورد آن صحبت ها و بحث های شدیدی صورت گرفت . از آنجایی که عرصه سیاسی عراق شاهد اختلافات جدی و اعتراضات گسترده احزاب، جناح ها و شخصیت های مختلف بود، اما بحمدالله با پذیرش حکم دادگاه فدرال از سوی همه حامیان نتایج اعلام شده از سوی کمیسیون عالی مستقل انتخابات به پایان رسید . به هر حال، نتایج انتخابات مجلس پنجم، با وجود مشکلات و موانع جدی که در آن وجود داشت، ویژگی های مرحله جدیدی از حیات سیاسی کشور را ترسیم کرد که از جمله مهمترین آنها، ضعف مشارکت مردمی در آن بود. شاخص خطرناکی که نشان دهنده نارضایتی اکثریت مردم از روند روند سیاسی کشور است . این همان چیزی است که همه نیروهای سیاسی و شخصیت های ملی را در برابر مسئولیت ها و حقوقی قرار می دهد که باید برای مدت طولانی بایستند و مورد غفلت قرار نگیرند، در غیر این صورت نتایج آن برای عراق و عراقی ها پرهزینه، فاجعه بار و دشوار خواهد بود .
به همین مناسبت جنبش اصیل اسلامی بالاترین و عالی ترین مراتب حمد و سپاس و ستایش را برای خداوند متعال برای گذراندن مسالمت آمیز روند انتخابات، بدون وقوع آنچه دشمنان برنامه ریزی و آرزو کرده بودند و از بروز درگیری های خونین و اختلافات جدی بین عراقی ها جلوگیری کرد ، ابراز می دارد .
این جنبش همچنین ضمن تبریک صمیمانه به تمامی نمایندگانی که در شورای جدید عضویت یافته اند، آرزوی موفقیت و اجر در انجام وظایف محوله و یادآوری مسئولیت بزرگ حقوقی، حقوقی، اخلاقی و میهنی را برای آنان در این شرایط حساسی که عراق از چالش های سخت و پیچیده ای می گذرد، گوشزد می نماید و در پیشگاه خداوند متعال و در برابر مردم خود مسئول می دانیم .
ای فرزندان و مردم شریف عراق…
ما عراقیها در طول شش دهه گذشته وقایع غم انگیزی را تجربه کردهایم که طی آن بهای سنگین جان و پول پرداختیم و فرصت هایی را برای ساختن کشور بر پایههای سالم از دست دادیم و وقتی آن سالهای ناب را به یاد میآوریم، بعثیها را از دست نمیدهیم. قتل عام مردم پس از به دست گرفتن قدرت در کودتای 8 فوریه 1963 و سلسله جنایات وحشتناک بعدی که پس از کودتای سرنوشت ساز خود در 17 ژوئیه 1968 به آن بازگشتند . این یک قتل عام خونین وحشتناک بود که حتی بعثی های معترض نیز از آن در امان نماندند و اسلام گرایان این بار در کنار فرزندان سایر نیروهای سیاسی مخالف رژیم صدام از جمله کمونیست ها، ناسیونالیست ها، کردها و غیره سهم خود را در اختیار داشتند .
گورهای دسته جمعی فرزندان عراق پس از وقایع قیام جاویدان شعبان در سال 1990، وجه تمایز رژیم صدامی را در طول دهه نود تشکیل داد، علاوه بر آنچه که رژیم صدام در شعلهور ساختن جنگ های ویرانگر در شمال عراق و با ایران و عراق انجام داد . همچنین تحمیل متعاقب محاصره ناعادلانه بر مردم عراق، همه اینها و بسیاری موارد دیگر، آنچه از بنیان های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور باقی مانده بود را ویران کرد، اما با همه این ها، رژیم صدام نتوانست شعله جهاد را خاموش کند و مقاومت در برابر ستمگران و ظالمان در قلب عراقی ها شعله باقی ماند تا سقوط رژیم هولناک صدام در 4/9/2003 نزد عراقی ها اتفاق افتاد . او کشور را در یک سری مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی فرو برد که توضیح آنها طولانی است، اما عراقی ها به یک قانون اساسی رسیدند، به روند دموکراتیک اعتقاد داشتند و از دیکتاتوری نفرت انگیز دور شدند، که اعتماد مردم را برای تکمیل مسیر و دستیابی به آرزوها و امیدهای عراقی ها در ایجاد حکومت عادلانه مبتنی بر برابری، آزادی و کرامت آن تقویت کرد .
علی رغم سختی ها و مشکلاتی که پس از شهادت فرمانده شهید عزالدین سلیم (حاج ابو یاسین) در 17/5/1383 به دست نیروهای منفور تکفیری با آن روبرو شد، ما مدافعان جنبش اندیشه اصیل اسلامی هستیم. همراهی حوادث ناگوار ما را مجبور کرد در بسیاری از فعالیتهای سیاسی در دوره گذشته شرکت نکنیم، اما امید همواره ما را بر آن داشته تا در کنار سایر نیروهای سیاسی شرکت کنیم تا به امیدها و آرزوهای مردم خود و مردم عراق به دور از بی عدالتی، خشونت، ظلم و ظلم و در یک زندگی آزاد و با عزت که در آن آزادی، عزت و عدالت حاکم است و با مشارکت همه اقشار مردم عراق از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب بدون طرد یا به حاشیه راندن یکی از اجزای این ملت در استقرار نظام حکومتی دست یابیم.
از آنجایی که ما در آستانه مرحله جدیدی از اجرای وظایف قانون اساسی پارلمان و تشکیل دولت جدید هستیم، همه را مقدم بر آرزوها، آرمان ها و مطالبات فوری مردم عراق قرار می دهیم که به طور خلاصه به شرح زیر است :
1: حفظ دستاوردهای مهم مردم که در مبانی قانون اساسی به عنوان یک سند ملی جامع که تضمین کننده وحدت سرزمین و مردم عراق است که مورد تاکید و تایید اکثریت مردم عراق قرار گرفته است. حفظ هویت اسلامی اکثریت عراقی ها و در عین حال رعایت حقوق سایر مؤلفه های مذهبی است .
2: تاکید بر احترام به آزادی های عمومی مقرر در قانون اساسی که مهمترین آنها آزادی بیان، مطبوعات، اجتماعات، تظاهرات مسالمت آمیز، ایجاد انجمن ها و احزاب، رفت و آمد، رفت و آمد و مسکن است و جز قانون نقض نمی شود .
3: ادامه کار طبق اصل 47 قانون اساسی با تفکیک قوای سه گانه مقننه، مجریه و قضائیه و حفظ استقلال هر یک از آنها .
4: توجه به انتقادات وارده به قانون اساسی از سوی کارشناسان و متخصصان و عدم غفلت از آن به ویژه در مواردی که در مورد آن بحث مطرح می شود .
5: احترام به بی طرفی دستگاه دولتی عراق و دور نگه داشتن کامل آن از درگیری های سیاسی، جناحی و فرقه ای به ویژه دستگاه قضایی، امنیت داخلی و نیروهای مسلح .
6: به کارگیری نیروی مادی و فکری برای بازسازی روحی، فرهنگی و روانی مردم عراق به دست افراد با تجربه و متخصص .
7: تقویت دستگاه های نظارتی و پیگیری دولتی و مردمی برای مقابله با پدیده فساد مالی و اخلاقی.
8: حمایت اخلاقی و مادی از احزاب و جنبش های نوظهور عراق و تشویق آنها به انجام وظایف ملی و اجتماعی خود.
9: تلاش برای حل معضل بیکاری در کشور و ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان از طریق طرح ها و برنامه های واقع بینانه و علمی که توسط کارشناسان و متخصصان تدوین شده است.
10: ما با جدیت، صمیمیت و علاقه خواهان احیای نقش شوراهای ولایتی هستیم که اخیراً به دلیل اهمیت آن در نظارت و پاسخگویی مسئولان استانی و بیرون راندن شبح دیکتاتوری در اداره استان ها علی رغم برخی اشتباهات، که همراه یک تجربه کم متوقف شده است، که قابل اصلاح است و طبق آنچه در اصل 122، دوم، سوم و چهارم و پنجم و… قانون اساسی آمده است .
11: به منظور مقابله با فساد مالی و اداری، کار مجدد دفاتر بازرسی کل در وزارتخانه ها را تایید می کنیم که با وجود برخی اشتباهات جزئی که همراه با کار این دفاتر بود، بدون جایگزین و با حداقل خسارت لغو شد .
12: عقب ماندگی تمدنی، شهری و فرهنگی در اکثر استان های کشور جنبه تاریکی از زندگی مردم عراق را تشکیل می دهد که باید از طریق تشکیل شوراهای بازسازی در این استان ها رفع شود تا مسئولیت توسعه طرح ها و برنامه های یکپارچه برای اصلاح آنها را بر عهده بگیرند ، مشروط بر اینکه اهل تجربه و صداقت و راستی سرپرستی آن مجالس را بر عهده بگیرند و عوامل فرصت طلب و مفسد را از آنها دور کنند .
13: ما بر ضرورت احیای تجربه موفق شورای بازسازی عراق که در سال 1952 تشکیل شد و کار بر روی آن با اصلاحات لازم در آن تاکید می کنیم .
14: کار بر روی توسعه طرح ها و برنامه های جدید برای جذب سرمایه گذاری در کشور، به ویژه سرمایه گذاری های عراقی ها، و رفع موانعی که مانع این امر می شود، توسط افراد با تجربه، شایستگی، صداقت و درستکاری .
15: باید به وضعیت خانواده های عراقی و مشکلاتی که از جمله بیکاری، فقر، جهل و توسعه نیافتگی با آن مواجه هستند توجه جدی شود و برای فعال سازی دستگاه های تخصصی دولتی و غیردولتی از جمله گسترش نقش تامین اجتماعی و اعطای وام برای پروژه های کوچک بدون مانع و مشکل تلاش شود .
16: تلاش برای حل مشکل مسکن که میلیونها خانواده عراقی از آن با روشهای اضطراری و استثنایی رنج میبرند و رهایی از مشکل زاغهها که شهرهای عراق و کشاورزی در این کشور را تحت تأثیر قرار داده است.
17: تلاش لازم برای رسیدگی مادی و معنوی به بخش کشاورزی که رکن اصلی ثروت کشور است با روشهای نوین و رفع مشکلات فنی و فنی چندین دهه است که این بخش حیاتی با آن مواجه بوده است .
18: بازنگری در وضعیت بخش صنعتی در تمامی ابعاد اداری و فنی که در آستانه ورشکستگی کامل قرار گرفته و با طرح ها و برنامه های شجاعانه در کشور به یک کل تبدیل شده است.
تلاش مؤثر و آگاهانه برای پیشبرد این بخش و دور نگه داشتن آن از درگیری ها و منافع سیاسی و منافع دیگر.
19: توجه لازم به تدوین استراتژی جامع ملی و برنامه های هدفمند برای بهره برداری از معادن و منابع انرژی کشور و کنار گذاشتن برنامه های موقت و هیجانی برای بهره برداری از این بخش عظیم و مهم.
20: کار جدی و موثر برای حل معضل آب کشور که به خطری حتمی برای همه شهروندان به ویژه کشاورزی تبدیل شده است با برنامه های متهورانه، مؤثر و عینی که توسط کارشناسان، متخصصان، صداقت و صداقت طراحی شده است .
21: آموزش و پرورش در تمامی مراحل و انواع خود از
سال 1980 میلادی تا کنون در معرض مشکلات بزرگ و سختی بوده است و اولین بازنده این مشکلات همان چیزی است که دولت را می طلبد تا قبل از اینکه دیر شود نیروها و توانمندی های لازم را برای پیشبرد آن بسیج کند .
22: حوزه های علمیه و مناظر ائمه و اولیای صالح در طول صدها سال، نقطه عطف تمدنی، فرهنگی و فکری عراقی ها بوده است و با مردم دیگر ارتباط برقرار می کرد و آنچه را که در دوران حکومت ناعادلانه از دست داده بودند این همان چیزی است که حکومت را ایجاب می کند که به آن اهمیت دهد و به قداست و جایگاه معنوی و فکری آن به عنوان مرکز هدایت و معرفت و ارتباط با مردم دیگر لطمه وارد نکند و آنچه را که در دوران حکومت ناعادلانه بعث از دست داده است، جبران کند.
23 : همه طوایف و عشائر عراقی در طول اعصار گذشته پیوند و سرمایه ای برای عراق بوده و هستند و بر اساس علاقه خود، از دولت بعدی می خواهیم که به امور قبایل وفادار و به پشتوانه آنها توجه و مراقبت بیشتری داشته باشد و از آنها حمایت کند….
24: برای امنیت کشور، مردم، موهبت ها، عزت و حیثیت آن، با عزم تمام خواستار توسعه توان دفاعی کشور در تمامی زمینه های ضروری و مهم و حفظ دستاوردهای به دست آمده پس از سال 2004 میلادی از جمله تشکیل بسیج مردمی متناسب با نقش آن در حفظ کشور و دفع خطرات فعلی و آتی آن هستیم .
25: تلاش برای پایان دادن به تلاش غرب به ویژه آمریکا برای حفظ نیروهای خارجی به هر بهانه ای در کشور و لزوم بسیج نیروهای مذهبی و مردمی برای وادار کردن اشغالگران به بیرون راندن نیروهای خود از کشور و همچنین اخراج نیروهای متجاوز ترکیه و وادار کردن آنها به ترک کشور به هر قیمتی شده است .
26: ما بر لزوم تدوین چشماندازی روشن، دقیق، صریح و عینی برای روابط کلی کشور با سایر کشورها با در نظر گرفتن منافع مشترک و روابط احترام و قدردانی و دوری از روحیات و منافع خاص در این روابط تاکید میکنیم .
27 : بازنگری در تفاهم نامه ها و معاهدات دولت موقت فعلی با کشورهای جهان و شرکت ها و رفع ناعادلانه ای که متوجه منافع کشور می شود .
28: کار جدی و مصمم برای بازگرداندن پول های عراقی قاچاق شده توسط رژیم سابق و پس از تغییر.
29: دوری کامل کشور از ائتلاف ها و بلوک های بین المللی و منطقه ای و تعهد به طرف بی طرفی و منافع ملت در برقراری ارتباط با کشورهای جهان به جز رژیم غاصب صهیونیستی .
30: ما بر اهمیت حمایت از مبارزات مستضعفان بر علیه مستکبران جهانی به ویژه ملتهای اسلامی و در راس آنها ملت فلسطین و یمن تاکید میکنیم .
31: تقویت نقش عراق در مجامع و سازمان های بین المللی و منطقه ای و تاکید بر اهمیت و نقش آن در آنها.
این ها تقریباً مهمترین و برجسته ترین خواسته های مردم عراق از مجلس نمایندگان و دولت بعدی است، به این امید که آنها گوش های هوشیار را از سوی افراد مسئول و حاکمیتی در کشور بیابند، چیزی که عراقی ها برای مدت طولانی برای آن تلاش کرده اند. و بهای سنگینی برای دفاع از آنها پرداختیم و در نهایت دست به دعا به سوی خالق بزرگ و متعال می کنیم تا همه را برای خدمت به این کشور و ارتقای جایگاه آن در بین ملت ها توفیق عنایت فرماید .
خداوند به همه یاری رساند و موفق گرداند .
جنبش اندیشه اصیل اسلامی / دفتر رسانه / بغداد – 9 مارس 2022 برابر با 18 اسفند ماه 1400 شمسی